Ghid: garderoba minimalista

Parerea clientilor

In loc sa ne bucuram de privilegiul de a detine un numar mai redus de haine, cei mai multi dintre noi ne amagim ca mai mult inseamna mai bine. Din acest considerent, cu fiecare sezon acumulam din ce in ce mai multa imbracaminte. Suntem convinsi ca hainele noi ne vor face mai veseli, mai fashion si ne vor spori gradul de popularitate. Din pacate, sfarsesc adesea prin a ne sta in cale.

Ai fi surprins de libertatea pe care detinerea unui numar mai redus de haine o aduce cu sine. Fie ca speri sa-ti minimizezi dulapul la minimul absolut, fie ca incerci sa diminuezi excesele, urmatorii 6 pasi iti vor facilita demersul.

1. Admite ca detii prea multe piese vestimentare. Fara aceasta constientizare, schimbarea este imposibila.

2. Poarta mai putine culori. Tindem a avea cateva culori preferate pe care le purtam cel mai frecvent – deobicei pentru ca ne pun trasaturile in valoare. Alegerea intentionata a unui numar mai redus de culori implica o diminuare a accesoriilor (pantofi, curele, bijuterii, genti, etc.).

3. Doneaza, vinde, recicleaza, arunca. In functie de marimea dulapului existent, o sortare initiala nu ar trebui sa-ti ocupe prea mult timp. Incepe cu hainele pe care nu le mai porti, vei fi surprins de cat de multe poti inlatura.

4. Seteaza-ti o limita lunara a cheltuielilor. Opteaza pentru o suma relativ redusa si nu te abate de la ea.

5. Achizitioneaza calitate in detrimentul cantitatii. Opteaza strict pentru articole vestimentare pe care le iubesti – chiar daca sunt mai costisitoare. Daca in dulapul tau se regasesc exclusiv haine care iti plac, dorinta de a adauga se va diminua considerabil.

6. Evita reducerile. Discounturile sunt utile in vederea obtinerii unui pret mai avantajos pentru un produs necesar. Din nefericire, majoritatea reducerilor au menirea de a ne convinge sa achizitionam ceva complet inutil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *